• A gépház üzen!

  2009-10-09 09:24:42

  A Könyvkolónia egy könyv-közösségi oldal. Ez azt jelenti, hogy a több ezres adatbázis nem tökéletes, de minden kötelező és klasszikus megtalálható benne....

  A Könyvkolónia egy könyv-közösségi oldal. Ez azt jelenti, hogy a több ezres adatbázis nem tökéletes, de minden kötelező és klasszikus megtalálható benne. Vagy azért, mert alapból szerepelt a szerző vagy a könyv, vagy azért, mert a lassan egy éves pályafutásunk alatt megszületett az adatlap, amit ti, a tagok, létrehoztatok.

  Nem tökéletes az oldal, de már sokkal több gyerekbetegséget nőttünk ki a kezdetek óta, mint gondolnátok. Fontosnak tartom azonban, hogy tudjatok olyan hibákról, speciális kezelési módokról, ami jellemző a Kolóniára.

  Többek között gyakori probléma, hogy ha valaki nem talál egy híres, számára elhanyagolhatatlan szerzőt az adatbázis keresőjében. Ez azért lehetséges, mert a külföldi szerzők esetében a "VEZETÉKNÉV, KERESZTNÉV" nyilvántartást használjuk. Tehát, ha valaki nem találja Stephen King-et, érdemes próbálkozni a KING, STEPHEN formációval és így sikeres lesz a keresés. Fontos, hogy ne hozzunk létre három Dan Brown-t, két Esterházy-t, stb., mert ha valaki egy szerző összes, a Könyvkolónián megtalálható művét keresi, akkor a legegyszerűbb arra a személyre keresni aki az író, de honnan fogja tudni eldönteni a kereső, hogy melyiket válassza, hogy a kívánt célt, a könyveket elérje.

  Eleinte hiba volt az is, hogyha nem csupa nagybetűvel írtunk be egy nevet, vagy egy könyvcímet, akkor a keresés nem járt sikerrel. Ez azonban megoldódott, és kisbetű-nagybetű között nem tesz különbséget a kereső. Az azonban fontos, hogy egy könyv címét helyesen írjuk a keresőmezőbe, mert szintén a keresés sikertelenségét eredményezheti, ha elírunk valamit.

  Mindezek azért fontosak, mert a duplikáció, egy idő után törlésre kerül, tehát hiába dolgozik vele az ember, és fordítja rá az időt, a munkája kárba vész, és ezzel nem szeretnénk elvenni a kedveteket a kolóniázástól.

  A "gépház üzen" című bejegyzésünket olvashattátok. Mindenkinek szép napot! :) 

  Szerintetek
  0/10
hirdetés

könyvcsere könyvespolc
hirdetés

Másik könyvet kérek!
hirdetés
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!