• Csak csajok 3 könyv nőkről, nem csak nőknek

  2013-03-06 11:32:26

  Szende múzsák, kemény csajok és karrierista rosszkislányok. Három mostanában megjelent könyv nőkről, nem csak nőknek!

   

   

   

   

  Az Egy nő óta tudjuk, hogy Esterházy jó sokat tud a másik nemről. De mit tudhat a nőkről Darvasi, Forgách, Grecsó, Háy, Kukorelly, Márton, Nádas, Parti Nagy vagy Spiró?  Nővé válhatnak írás közben? Ha nem, akkor honnan tudják, hogy mit akar a másik? (Karinthy csendben szót kér a sarokban) Az, hogy a legnagyobb regényhősnőket férfiak alkották, tényleg azt jelenti, hogy többet tudnak róluk, mint a nők maguk? Kilenc férfi vall múzsákról, szerelmekről. Kukorelly például prűdnek tartja magát, állítólag minden lányokkal való kapcsolatát „leönti a szégyenlősség”. Scherter Judit Hősnők és írók című interjúkötetéből még több titok kiderül!

   


  Az izraeli tinilányok élete kegyetlen lányregény. Kegyetlen, és végtelenül unalmas. Shani Boianjiu Bátraké a mennyország című könyvében három frissen érettségizett lány életét követhetjük a kötelezően letöltendő katonaság idején. Biztos lenne jobb dolguk is, mint könnygáztól fuldokolni, fiatalabb fiúkkal gyakorolni a lövészetet, vagy évekig szuggerálni egy telefont, ami sosem csördül meg, de ha már így alakult, megpróbálják élvezni a helyzetet. Meztelenül napoznak a megfigyelőállomáson, intravénásan lövik a jeges vizet, elcsábítják a katonafiúkat. Közben számolják a túl lassan pergő perceket, és cipelik magukkal öngyilkos szerelmek, halott bajtársak, kivégzett határátlépők, és a csoportos nemi erőszak keresztjét.


  Játssz velünk a Bátraké a mennyországért!

   

   
  Szergej Kuznyecov nevéről elsőre leginkább egy orosz terrorista jut eszünkbe. Szerencsére a spanyol író, háborús tudósító, Arturo Pérez-Reverte megnyugtat mindenkit, terrorcselekményről szó sincs. Kuznyecov „napjaink legzseniálisabb orosz írója”, aki első magyarul megjelenő könyvével Oroszországban már kultuszt teremtett. A Pillangóbőr hősnője, Xénia online szerkesztő egy befolyásos újságnál. Mi is lendíthetné jobban előre egy fiatal újságírónő karrierjét, mint egy kellően szaftos és kellően erőszakos ügy. Hősnőnknek a Moszkvát rettegésben tartó kéjgyilkosra fáj a foga, és már azt is tudja, hogyan fogja becserkészni. Megalkot egy weboldalt, ami hamar meghozza a várt érdeklődést, és a gyilkos figyelmét is felkelti. Ebből akár egy szabadon választott Helyszínelők-rész is kerekedhetne, de Kuznyecov csavar egyet a történeten. Szerelemben, háborúban, és az interneten mindent szabad. Xénia hamar saját perverzióinak rabjává válik, és rádöbben, hogy nem is az ügy megoldása érdekli, hanem a gyilkosságokban megnyilvánuló kegyetlen szexualitás.

   

   

  Szerintetek
  0/10
hirdetés

könyvcsere könyvespolc
hirdetés

Másik könyvet kérek!
hirdetés
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!