• Ezt nézd meg hétvégén a Könyvfesztiválon!

  2013-04-19 11:38:54

  Dübörög a Könyvfesztivál, úgyhogy összeszedtünk néhány programot, amire a hétvégén érdemes lesz ellátogatni. Hétvégi kulturálódás áprilisi nyár és pollenallergia mellé.

   

   

   

  Kezdd a szombatot fél 11-kor a Hess András teremben, ahol a finn, dr. Hannu Rajaniemi beszél új könyvéről, a Kvantumtolvajról. Tudományos fantasztikum Galántai Zoltánnal és Kömlődi Ferenccel. Moderál Stöckert Gábor.

   

  Ha sietsz, 11-től még odaérsz az Európai Matinéra az Osztovits Levente teremben. Az asztal körül bábeli zűrzavar, Szécsi Noémi, Vámos Miklós, Eugen Ruge, Amir Gutfreund, Giorgio Pressburger és Jevgenyij Popov.


  Fél 12-től a legkisebbek kiabálhatják,hogy Nem, nem, hanem, ez a címe ugyanis az Eszterlánc zenekar verses-zenés műsorának. Apropó Varró Dániel új gyerekönyve. A koncert után Varró és Agócs Írisz dedikál a Gyerek(b)irodalomban.

   

  14 órától a slammereké a terep,. Égigérő slam Janikoszky Éva szövegeire. A szöveget Pion István, Kemény Zsófia, Süveg Márk, azaz Saiid, Csider István Zoltán és Gábor Tamás löki.

   

  Ha kedveled az összeesküvés-elméleteket, akkor 14 órától J. R. dos Santos rántja le a leplet A végső titkokról.


  15 órától Gabi Gleichmann csepegtet A hallhatatlanság elixírjéből. Márai-terem, moderátor Mészáros Antónia, újságíró.

   

   

   

  Michel Houellebecq, a kiábrándult értelmiségi

   

   

  Ha csütörtökön lemaradtál Michel Houellebecq-ről, akkor 16 órától az Osztovits-teremben pótolhatod.

   

  Fél hattól pedig sok szeretettel ajánljuk David Grossmant, Amir Gutfreundot és Shani Boianjiut, akik az írók 21. században betöltött szerepéről beszélnek majd az Osztovits teremben.

   

  Sporttal indítjuk a vasárnapot, méghozzá tenisszel. 11-től Vámos Miklós mutatja be Húrok című könyvét az Osztovits-teremben.

   

  Déltől Spiró György mesél az izraeli könyvfesztiválról a B 6 Standnál.

   

  13 órától irány a Supka Géza terem, ahol fiatal és ígéretes olasz szerzők mutatkoznak be.

   

  Fél kettőtől az elsőkönyves brit Emylia Hall (Nyarak könyve) mesél arról, hogy milyen érzés volt újra visszatéri Magyarországra.

   

  14 órától a díjátadóké a terep az Osztovits-teremben. Kiderül, ki lett az Év Kiadója, az Év Vidéki és az Év Fővárosi könyvesboltja, és az Év hangoskönyves hangja is elnyeriméltó jutalmát.

   

  Fél négytől Krasznahorokai László és a Megy a világ az Osztovits-ban.

   

  17 órától a Teátrumban szülinapozhatsz a 90 éves Bíró Andrással, a 85 éves Benkő Samuval, Hankiss Elemérrel és Juhász Ferenccel, a 80 éves Gálfalvi Zsolttal, Gergely Ágnessel, Konrád Györggyel, a 75 éves Ágh Istvánnal, Radnóti Zsuzsával, Sándor Györggyel, Szilágyi Istvánnal, Takács Zsuzsával, a 70 éves Dalos Györggyel, Kocsis L. Mihállyal, Kulin Ferenccel, Mezey Katalinnal, Oravecz Imrével, Hans-Henning Paetzke-val, Szegedy-Maszák Mihállyal, és Várady Szabolccsal, a 60 éves Angyalosi Gergellyel, Kőrössi P. Józseffel és Szőcs Gézával, és az 50 éves Podmaniczky Szilárddal.

  Szerintetek
  0/10
hirdetés

könyvcsere könyvespolc
hirdetés

Másik könyvet kérek!
hirdetés
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!