• Többé nem szabad a csók

  2013-04-23 12:12:02

  Oscar Wilde sírkövét üvegfal mögé zárták, hogy megóvják a rúzsfoltoktól.  Egy csók nem csak az ember életét teheti tönkre, de egy sírkövet is. Legalábbis Oscar Wilde leszármazottai szerint, akik most úgy döntöttek, megtisztítják ősük sírkövét az évtizedek során felgyülemlett rúzsos szájnyomoktól. A Père Lachaise-ben álló síremlék szerintük épp a vörös ötven árnyalatától erodálódott. Nem csak a rajongók nyomait tüntették el a kőről, és a Jacob Epstein tervezte meztelen angyalszoborról, de a sír elé egy üvegfalat is felállítottak.


  A családtagok lelkesen üdvözölték a döntést. Az író egyetlen unokája, Merlin Holland szerint egyértelmű az üzenet, ami nem azt mondja, hogy tűnjetek innen, hanem azt, hanem hogy próbáljatok meg ésszerűen viselkedni. Ugyanakkor biztos benne, hogy a döntést sokan kritizálják majd.


  Kritizálták is, például egy Lisa Marie nevű építészettörténész, aki A Love Letter From London című blogján. Szerinte a rúzsfoltok növelik Epstein merész emlékművének drámaiságát, és Wilde személyiségéhez is remekül passzolnak. Az üvegfallal és a nyomok eltűntetésével épp a lényeg veszik majd el.


  Oscar Wilde legközelebbi sírszomszédjai Gertrude Stein és Édith Piaf, de Jim Morrison nyughelyét sem kell sokáig keresgélni a környéken.

  Szerintetek
  0/10
hirdetés

könyvcsere könyvespolc
hirdetés

Másik könyvet kérek!
hirdetés
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!