1Q84 - második könyv
1Q84 - második könyv

Vedd meg!

Szerző: MURAKAMI HARUKI

Fordító: Erdős György, Nagy Anita

Kiadó: Geopen

Oldalak száma: 480

Kiadó: 2011

Szerintünk
Szerintetek
A világok átjárhatók, ha nem is mindenki számára. Ám a mitikus apró nép időről időre megtalálja az átjárót, amelyen átlépve beavatkozhat az emberi történelembe.

Amikor azonban az egész életét a szerelmi vágyódásnak alárendelő Aomame előtt a matematikát oktató Tengo egy irodalmi mű által öntudatlanul megnyitja a kaput 1Q84-be, kiderül, hogy az emberek számára csak egyirányú a világok közötti közlekedés. A titokzatos apró nép által inspirált, szörnyű tetteket elkövető szekta vezetőjének kiiktatása, a világ kizökkent idejének helyreállítása egy egész életre szóló várakozás céljaként kap értelmet. Bár a választás nem könnyű: a világ egyensúlyának mindig nagy az ára, és az egyén érdekei nem számítanak.

Murakami nagyszabású trilógiájának második könyvében az egymást tükröző fejezeteket olvasva nemcsak egy szerelem világokat megmozgató erejét követhetjük nyomon tovább, de a valóság és a valódiság kérdéseit is újra föltehetjük akár a filozófia, akár a misztika nyelvén.Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a könyv adatlapján? Klikk ide

Első mondat

Az esős évszak végét még nem jelentették be, de odafenn már kéken ragyogott a derűs ég, a nyári nap bőségesen ontotta sugarait, a föld fényárban úszott.
hirdetés
Utolsó módosító: Forgoszel
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Akik olvassák ezt a könyvet
doracseh1
Összesen: 1 olvasó
hirdetés
Új blogbejegyzések
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!