A fáraónő 1.
A fáraónő 1.

Vedd meg!

Szerző: Violaine Vanoyeke

Kiadó: Gold Book Könyvkiadó

Oldalak száma: 272

Kiadó: 2002

Szerintünk
Szerintetek
0/10
A Királyok Völgyével átellenben fekvő Thébában Amósze királyné egyre kevésbé bízik abban, hogy fiúörökössel ajándékozhatja meg Tuthmószisz fáraót. Két lányuk közül csak Hatsepszut maradt életben, s a fáraó első felesége azon mesterkedik, hogy Tuthmószisztól született fiai egyikét ültessék a trónra...

Hatsepszut azonban nem egy könnyedén eltiporható fiatal lány: nem tűri, hogy féltestvérei eltöröljék dinasztiáját. Théba hercegnőjének kivételes, csatákban, dicsőségben és szerelemben bővelkedő sors adatik meg, s ez az egyedülálló asszony igazi fáraóként fog Egyiptom felett uralkodni.

A fáraónőről szóló trilógia ezen első kötetében a szerző feléleszti Egyiptom egykori csodálatos ragyogását, s elkalauzol bennünket Krétára és az ősi Mezopotámiába is. Violaine Vanoyeke varázsos tolla felfedi előttünk a történelem álomszerű csodáit.

Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a könyv adatlapján? Klikk ide

Első mondat

Hatsepszut, "Amon leánya", a "mindenki felett álló": Egyiptom legnagyobb fáraónője így jelenik meg káprázatos ősi templomának falain Deir el-Medinében, a "Nagy Síkságon" vagy - ahogy Jean-Francois Champollion elnevezte - a "Királyok Völgyében".
hirdetés
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Akik olvassák ezt a könyvet
Összesen: olvasó
hirdetés
Új blogbejegyzések
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!