A nagy dobás
A nagy dobás

Vedd meg!

Szerző: Michael Lewis

Fordító: Hürkecz Attila, Koncsek Gergő

Kiadó: Alinea Kiadó

Oldalak száma: 350

Kiadó: 2010

Szerintünk
Szerintetek
Néhány kivételes ember látta a jövőt: a pénzügyi rendszer össze fog omlani és egy évtizedek óta nem látott válság közeleg. Felismerték az ingatlanárak folyamatos emelkedése mögötti kockázatot és a kétes jelzáloghitelekből kreált újfajta értékpapírok piacra zúdításának veszélyeit. Michael Lewis ironikus humorú portrékon keresztül vezeti be az olvasót a Wall Street világába. Napjaink gazdasági válságának történetét olyan szereplők szemszögéből ismerhetjük meg, akik megértették, de legalábbis sejtették, hogy mi folyik a háttérben, s igyekeztek profitálni is belőle - közben pedig értetlenül figyelték, ahogy mások (köztük neves hitelminősítők is) elsiklanak a közelgő veszély jelei felett. A nagy dobás méltó folytatása a szerző első toplistás könyvének, a Brókerpókernek.

\"Rendkívül izgalmas olvasmány arról a pár emberről, akik Amerikában időben észrevették, hogy fenntarthatatlanok a pénzügyi folyamatok. Felismerték, hogy ebből nem következhet más, mint az elmúlt évtizedek legkomolyabb tőzsdei összeomlása, egy világméretű gazdasági válság.\"

Fellegi Tamás, a Bárki lehet tőzsdés című könyv szerzője

Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a könyv adatlapján? Klikk ide

Első mondat

A mai napig rejtély számomra a nagy Wall Street-i befektetési bankok szívélyessége: százezrekkel tömték meg a zsebem azért, hogy felnőtt embereknek adjak befektetési tanácsot.
hirdetés
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Akik olvassák ezt a könyvet
Összesen: olvasó
hirdetés
Új blogbejegyzések
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!