A titokzatos folyó
A titokzatos folyó

Vedd meg!

Szerző: Lehane Dennis

Fordító: Pék Zoltán

Kiadó: Agave

Oldalak száma: 360

Kiadó: 2004

Szerintünk
Szerintetek
"Dennis Lehane - aki eddig öt regényben elemezte az Angie Gennaro és Patrick Kenzie magánnyomozó-duó viharos kapcsolatát - egy szempillantás alatt a kortárs bűnügyi irodalom legnagyobbjai közé emelkedett a Titokzatos folyóval. A regény három, Boston egyik munkások lakta részében felnőtt férfi barátságáról szól. Gyerekkorukban olyasvalami történt, ami mindhármuk életét gyökeresen megváltoztatta, és ez még akkor is kísérti őket, amikor egyikőjük lányát brutálisan meggyilkolják. A regény cselekménye lélegzetelállítóan robog az elkerülhetetlen és tragikus végkifejlet felé, ahogy a főszereplők külön-külön birkóznak belső démonaikkal.
Lehane kiválósága nem csak a hibátlan nyomozati eljárás leírásában rejlik, hanem abban is, ahogy megindítóan és mégis felesleges szentimentalizmus nélkül tárja elénk a három férfi fájdalmas történetét egy olyan városnegyedben, amely a főszereplőkhöz hasonlóan jobb sorsot érdemelt." (Maxim Jakubowski, The Guardian)

Dennis Lehane világhírű regényéből Clint Eastwood készített filmet, melyet az Amerikai Filmakadémia - Sean Penn és Tim Robbins felejthetetlen alakításáért - két Oscar-díjjal jutalmazott.

Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a könyv adatlapján? Klikk ide

Első mondat

Amikor Sean Devine és Jimmy Marcus gyerekek voltak, mindkettőjük apja a Coleman Candy édességüzemben dolgozott, és esténként hazavitték magukkal a csokoládé melengető illatát.
hirdetés
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Akik olvassák ezt a könyvet
Összesen: olvasó
hirdetés
Új blogbejegyzések
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!