OGG MÁSODIK BOLYGÓJA
OGG MÁSODIK BOLYGÓJA

Vedd meg!

Szerző: Lengyel Péter

Kiadó: KOZMOSZ KÖNYVEK

Oldalak száma: 223

Kiadó: 1984

Szerintünk
Szerintetek
0/10
Honi bolygójához közeledik a Csillaghajó, kilencszáz utasával. Az emberiség első csillagközi útjáról térnek vissza. De ez a bolygó nem a Föld, emberisége nem mi vagyunk. Ugyanakkor, fényévekkel távolabb, egy minden emberitől idegen, óriási építményben legyőzhetetlen gépek készülnek el. Egy feladatuk van: keresni gondolkodó lények által lakott bolygókat, felderíteni, visszatérni és jelenteni.
Az Ogg második bolygója az úgynevezett Science Fiction műfajába tartozik. Ez az a műfaj, amelyből angol-amerikai statisztikák szerint már-már többet adnak el évente, mint a krimiből. Lengyel Péter könyve azonban témája, olvasmányossága és poézise miatt még azok számára is kitűnő olvasmány, akik nem különösebb kedvelői a tudományos-fantasztikus regénynek.
A könyv úgy beszél a múltról, hogy egyben a jövőről is szól. Mit tudnak tenni hősei - a visszatérők - végveszélyes fenyegetett bolygójukért? Mi történik, ha két civilizáció kerül szembe egymással, melyek közül az egyiknek egyedüli erénye az erő, a pusztítás? Hogyan kerül bele ebbe a titánok közötti küzdelembe a csillagközi űrben első tapogaztozó lépéseit tevő földi ember? Mi az emberi - a szó legtágabb értelmében -, a harc vagy a béke, az erő vagy a józan ész?
Ezekre a kérdésekre ad feleletet - mindig a legutolsó pillanatban - a három világrendszert és két és fél évezredet felölelő regény.


Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a könyv adatlapján? Klikk ide

Első mondat

Két és fél ezer évvel ezelőtt kezdődött.
hirdetés
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Akik olvassák ezt a könyvet
Összesen: olvasó
hirdetés
Új blogbejegyzések
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!