SHARPE LÖVÉSZEI
SHARPE LÖVÉSZEI

Vedd meg!

Szerző: Cornwell Bernard

Fordító: BABITS PÉTER

Kiadó: EURÓPA KIADÓ

Oldalak száma: 352

Kiadó: 2000

Szerintünk
Szerintetek
0/10
Kedves Olvasók, hölgyek és urak (mert bizony a hölgyek is érintve vannak itt), ismerkedjenek meg Richrd Sharpe-pal, új történelmi-háborús regénysorozatunk főhősével. Származása, neveltetése és modora bizony hagy némi kívánnivalót: egy szajha törvénytelen gyermeke, a börtön elől menekült az angol hadseregbe, nem a szavak embere, ám tizenöt leszolgált év után közlegényből immár hadnagy lett, és ezt kevesen érték el az 1800-as évek elején.
Most is áll, a jószerint végzetes vereséget szenvedett angol haderő utóvédjeként, két szakasz lövésszel, spanyol földön - szemben vele pedig Napóleon dicső, győztes serege. Ha elkísérik, Önök is végigharcolhatják Sir Arthur Wellesley, azaz Wellington herceg összes csatáit, egészen Waterloóig. Kiderül, hogyan válik egy alantas hadnagyból igazi parancsnok, hogyan tanulja meg vezetni katonáit egy arisztokrata spanyol őrnagy segítségével, és hogyan lesz képes alig kétszáz ember (angol lövész, spanyol vadász) bevenni egy erődített várost, Santiago de Compostelát, amelyet a franciák megszálltak.
No és persze az sem közömbös, kit választ a metodista angol úrilány: a protestáns angol tisztet-e, vagy a már-már az ördöggel cimboráló, katolikus spanyol urat.
Két rettenthetetlen férfi - és nyomukban az egész francia ármádia...

Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a könyv adatlapján? Klikk ide

Első mondat

A vasalt láda miatt történt az egész.
hirdetés
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Akik olvassák ezt a könyvet
Összesen: olvasó
hirdetés
Új blogbejegyzések
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!