Tüzes angyal
Tüzes angyal

Vedd meg!

Szerző: Brjuszov Valerij

Fordító: Kiss Dezső

Kiadó: Európa Könyvkiadó

Oldalak száma: 638

Kiadó: 1974

Szerintünk
Szerintetek
0/10
E könyv szereplői már tudják, hogy új világrészt fedeztek fel a tengereken túl, és Rupercht, a humanistákért rajongó szökött diák az első hódító-kereskedőkkel járja be Hispaniola földjét. Luther kortársai Brjuszov regényének alakjai,, akik Faust és Mefisztofelész furcsa társaságában idézik fel a szép Helené szellemét, megvetik a begyepesedett fejű nyárspolgárt, valami szebb, embereibb élet után vűgyódnak, de még őszintén hisznek a boszorkányok létezésében, s képzeletük a démonok megszámlálhatatlan seregével népesíti be a boszorkányszombatok orgiáit.
A száz éve született Valerij Brjuszov a történetíró hitelességével ábrázolja a XVI. századi Németországot, lovegvárait és városi polgárait, a korabeli ember eszméit és téveszméit s az új kor születésének tragédiákkal járó gyötrelmeit.
Regényét a forradalmakkal terhes XX. század elején írta (oroszul először 1908-ban, magyarul 1926-ban jelent meg); műve a modern történelmi regény előfutára: nem illusztrálja a történelmet, a mai ember lélektani problémáinak mását keresi a messzi múltban. A párhuzamos - vallotta a szerző - feltalálhatók, de ez a megszokottnál kicsit több együttműködést kíván a "baráti olvasó"-tól is.

Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a könyv adatlapján? Klikk ide

Első mondat

TÜZES ANGYAL avagy igaz beszély, melyben szó van az ördögről, aki többször is fényességes szellem alakjában jelent meg egy leányzó előtt, s különböző bűnös cselkedetekre csábította, a mágiával, alkímiával, asztrológiával, kabalisztikával való istentelen foglalatosságokról, egy ítéletről, melyet őkegyelmessége a trieri püspök hozott, továbbá egy háromszoros doktor Nettesheimi Agrippa lovaggal és Faust doktorral folytatott találkozásokról és beszélgetésekről, mindez egy szemtanú leírásában.
hirdetés
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Akik olvassák ezt a könyvet
Összesen: olvasó
hirdetés
Új blogbejegyzések
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!