A kolostor regénye
A kolostor regénye

Vedd meg!

Szerző: Saramago José

Fordító: LUKÁCS LAURA

Kiadó: EURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT.

Oldalak száma: 416

Kiadó: 2007

Szerintünk
Szerintetek
Egy félkarú katona, egy léleklátó asszony és egy repülésről álmodó, fantaszta szerzetes a hőse a legnagyobb élő portugál író történelmi regényének, amelyben mese és valóság keveredik. Miközben az Inkvizíció máglyára küld mindenkit, akire az eretnekség gyanújának akár csak az árnyéka is vetül, ez a három ember keresztény lelkekre vadászik, hogy a segítségükkel emeljék levegőbe a brazil szerzetes repülő szerkezetét. Földi és légi kalandjaik során bejárják egész Portugáliát, amelyet egyetlen hatalmas építőműhellyé változtatott a nagyravágyó uralkodó, V. János, aki a spanyol Escorialnál és a római Szent Péter-bazilikánál is nagyobb építménnyel szerette volna beírni nevét a történelembe.

A portugál író víziójában megelevenedik előttünk a XVIII. századi Portugália, a fénykorát élő, de már hanyatló világbirodalom központja, ahová még mesés kincsek érkeznek, de léte már éppolyan anakronisztikus a boszorkányüldözéssel és megcsökött hagyományaival a felvilágosodás Európájában, mint az az egész országot kiszipolyozó építkezés a talmi csillogás ellenére koldusszegény országban.

Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a könyv adatlapján? Klikk ide

Első mondat

János király, az ötödik e néven a királyok sorában, ma este meglátogatja a szobájában Mária Anna Jozefint, a hitvesét, aki bő két esztendeje azért jött el hozzánk Ausztriából, hogy örököst adjon a portugál koronának, ám mindmáig nem lett várandós.
hirdetés
Utolsó módosító: dokijano
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Akik olvassák ezt a könyvet
Összesen: olvasó
hirdetés
Új blogbejegyzések
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!