Aisha, a Próféta szerelme
Aisha, a Próféta szerelme

Vedd meg!

Szerző: JONES, SHERRY

Fordító: JORDÁN TAMARA

Kiadó: ATHENAEUM 2000 KÖNYVKIADÓ KFT.

Oldalak száma: 424

Kiadó: 2009

Szerintünk
Szerintetek
Veszélyes könyv, világszerte botrány kísérte. A regény a 7. századi Arábiába kalauzol minket, egy kislány felnőtté válásának leszünk szemtanúi. Aisha vitatott alakja az iszlám történelmének: édesapja Mohamed közeli barátja, és nagyon fiatalon, hatévesen lesz a vallásalapító felesége. Kislányként korlátlan szabadságról álmodozik, életének legnagyobb részét mégis rabságban tölti. Az évek előrehaladtával megpróbálja leküzdeni saját makacs természetét, több-kevesebb sikerrel, és közben nemcsak gyönyörű nő válik belőle, hanem igazi harcos és vezéregyéniség, aki nélkül Mohamed, a próféta sem boldogulna.

Részlet:

˝Bár a könnyeim még mindig potyogtak, én is nevetni kezdtem, és leraktam a kezemből Lajlát. Micsoda butaság, hogy egy baba miatt sírok! A legtöbb férj bizonyára elkezdene kiabálni, sőt talán még meg is ütne. De Mohamed más. Odaléptem hozzá, nyaka köré fontam a karom, akár egy láncot. Átkarolt és magához húzott. Illata a kardamomtól és a miszvaktól édes volt és tiszta.

- Vöröském! - mondta. - A tested talán készen áll rá, hogy az enyém legyen, de attól tartok, a szíved..

-Azt hiszed, nem szeretlek? - kérdeztem.

-Tudom, hogy szeretsz, habibati. De ez nem ugyanaz a szerelem, mint amit én érzek irántad. A te szerelmed egy fiatal lány szerelme, és nem egy asszonyé. De mindezt vállaltam, amikor házasságot kötöttem egy gyermek feleséggel.

Elakadt a lélegzetem. Gyermek! A gyermekek a szüleikkel élnek. Vajon akkor most visszaküld abba a börtönbe?

- Igen. Bizonyos értelemben gyermek vagyok -mondtam. - De öt éven keresztül éltem fogságban az apám házában. Hogy is nőhettem volna fel igazán, kalandok és tapasztalatok nélkül? Ha ma visszaküldesz oda, még öt év múlva sem leszek felnőtt.

- Még hogy visszaküldeni téged! Miért tenném? Hiszen már így is vidámságot hoztál ebbe a sivár és magányos házba. Vöröském, soha többé nem kell a szüleiddel laknod. Te és én mindig együtt leszünk, ameddig csak élek... és aztán is. A Paradicsomban.

- De... mi lesz az elhálással? Anélkül nem is vagyunk igazi férj és feleség.

- A házasságok a szívben köttetnek, és nem a hálószobában.˝

Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a könyv adatlapján? Klikk ide

Első mondat

A botrány szaga érződött a levegőben, amikor Szafuan csuklójába kapaszkodva belovagoltam Medinába.
hirdetés
Utolsó módosító: dokijano
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Akik olvassák ezt a könyvet
Összesen: olvasó
hirdetés
Új blogbejegyzések
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!