Copperfield Dávid
Copperfield Dávid

Vedd meg!

Szerző: Dickens Charles

Fordító: FINNAI TIVADAR

Kiadó: LEKTŰR KIADÓ

Oldalak száma: 374

Kiadó: 2006

Szerintünk
Szerintetek
˝Vajon én magam leszek-e saját élettörténetem hőse, vagy ezt a tisztet másvalaki tölti be: majd elválik - az itt következő lapokból kell kiderülnie. Hogy életrajzomat életem legeslegelején kezdjem, feljegyzem (mint másoktól tudom és el is hiszem): egy pénteki napon, pontosan éjfélkor születtem, Megfigyelték, hogy ugyanabban a pillanatban szólaltam meg, mint az óra: én bőgni kezdtem, az óra pedig ütni kezdte a tizenkettőt. A bába és egy-két tudós szomszédasszony, akik élénk érdeklődést tanúsítottak irántam már jó néhány hónapja amikor még igazán nem volt semmi lehetőség arra hogy személyes ismeretséget kössenek velem, születésem napjával és órájával kapcsolatosan kijelentették: először is, hogy csupa szerencsétlenséget tartogat számomra a sors, másodszor pedig, abban a kiváltságban fogok részesülni hogy szellemeket és kísérteteket láthatok, Szentül hitték ugyanis, hogy ezt a két csapást egyetlen boldogtalan csecsemő sem kerülheti el - akár fiú, akár lány -, ha péntek éjszaka a késői órákban jön a világra.˝

Charles Dickens a XIX. századi angol realista irodalom legjelentősebb alakja. Letehetetlen történetének hőse egy kisfiú, akit gonosz mostohaapja már gyermekként munkára kényszerít. Copperfield Dávid rengeteg szenvedéssel teli kalandot él át, azonban talpraesettsége és meleg szíve révén, meg persze néhány kedves ember segítségével, mindig felülemelkedik a kilátástalan helyzeteken.

Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a könyv adatlapján? Klikk ide

Első mondat

Hogy én magam leszek-e hőse saját élettörténetemnek, vagy valaki más tölti be ezt a tisztséget, az okvetlenül kiderül majd ebből a könyvből.
hirdetés
Utolsó módosító: dokijano
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Akik olvassák ezt a könyvet
Összesen: olvasó
hirdetés
Új blogbejegyzések
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!