Én, a robot
Én, a robot

Vedd meg!

Szerző: ASIMOV ISAAC

Fordító: Baranyai Gyula, Vámosi Pál

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó

Oldalak száma: 220

Kiadó: 1991

Szerintünk
Szerintetek
Az amerikai tudományos-fantasztikus irodalom élő klasszikusa magyarul 1966-ban megjelent művében a robottechnika lenyűgöző fejlődéséről mesél. 2058-at írunk. Dr. Susan Calvin, a Robot és Gépember Rt. idős robotpszichológusa idézi fel hosszú pályafutásának legjellemzőbb és legérdekesebb élményeit, eseményeit. A fejlődés lélegzetelállító. Az ember az első, csupán egyetlen feladatra beállított robot megalkotásától eljutott odáig, hogy beszélni képes, az emberhez megtévesztően hasonlatos szerkezeteket önálló munkával is megbízhatja. Érdekes, fordulatos történetek keretében ismerjük meg a robotot megteremtő és tökéletesítő ember legújabb küzdelmeit.

Csemege ez a könyv mindenkinek. A fiataloknak, mert talán eddig még nem kerülhetett a kezükbe, de csemege az idősebbeknek is, mert a kötet záró utolsó fejezetet ők sem ismerhették. 1966-ban az illetékesek kényesnek ítélték s egyszerűen kihagyták. A második kiadásban immár a teljes művet tartja kezében az érdeklődő.

Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a könyv adatlapján? Klikk ide

Első mondat

Elégedetlenül lapozgattam jegyzeteimet. Három napot töltöttem az Amerikai Robot és Gépember Rt.-nál, de ezért a pénzért akár odahaza csücsülve az Enciklopédia telluricát is böngészhettem volna.
hirdetés
Utolsó módosító: csabex
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Akik olvassák ezt a könyvet
Összesen: olvasó
hirdetés
Új blogbejegyzések
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!