Star Wars III.
Star Wars III.

Vedd meg!

Szerző: STOVER MATTHEW

Kiadó: AQUILA KÖNYVKIADÓ

Oldalak száma: 334

Kiadó: 2005

Szerintünk
Szerintetek
Végre megismerhetjük a teljes STAR WARS saga fordulópontját.

Többévnyi polgárháborút követően a Szeparatisták már szinte az összeomlásig szétzúzták az ingataggá vált Köztársaságot. A Coruscanton a Szenátus aggódva figyeli, miként töröl el Palpatine főkancellár újabb és újabb alapvető alkotmányos jogokat a Köztársaság biztonságára hivatkozva. Yoda, Mace Windu és a többi mesterek szembeszállnak a főkancellár azon idegesítő törekvésével, hogy felügyelje a Jedi Tanácsot. És Anakin Skywalker, a megjövendölt Kiválasztott, akinek az lenne a sorsa, hogy egyensúlyt teremtsen az Erőben, egyre inkább azon emészti magát, hogy titkos szerelme, Padmé Amidala szenátornő meghalhat.

Ahogy a harc végighömpölyög a galaxisban, a helyzet robbanásszerű végjátékban csúcsosodik ki: Obi-van veszélyes küldetésre vállalkozik, a rettegett szeparatista katonai vezető, Grievous tábornok likvidálására. Palpatine mindent elkövet, hogy még jelentősebb hatalomhoz jusson, s ravasz módon a jedik ellen fordítja a közvéleményt, és az összezavarodott Anakin, akit leírhatatlan látomások gyötörnek, veszélyesen közel kerül egy a galaxist átformáló döntés pereméhez. Darth Sidiousnak, kinek árnyéka mind hatalmasabban dereng elő a sötétségből, mindössze annyi a dolga, hogy rámérje a végső, letaglózó csapást a Köztársaságra... és felavassa az új Sith Lordot: Darth Vadert.

A közkedvelt Star Wars-író, Matthew Stover regénye, mely a George Lucas epikus előtörténetét lezáró film forgatókönyve alapján készült, szinte serceg a feszültségtől, remekül ábrázolja a legendás karaktereket, és lehengerlő stílusával valódi űroperett mesterművet kerekít.

Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a könyv adatlapján? Klikk ide

Első mondat

Coruscant egén a háború lángjai lobognak.
hirdetés
Utolsó módosító: Mariann85
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Akik olvassák ezt a könyvet
Összesen: olvasó
hirdetés
Új blogbejegyzések
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!