Vádirat
Vádirat

Vedd meg!

Szerző: NOTOMB, AMÉLIE

Fordító: UJVÁRI PINTÉR GYÖRGY

Kiadó: JÓSZÖVEG MŰHELY

Oldalak száma: 160

Kiadó: 2008

Szerintünk
Szerintetek
Amélie Nothomb, az 1967-es születésű belga írónő huszonöt évesen jelentette meg első regényét, amely sikert hozott számára, azóta a szerző a francia nyelvű irodalom megkerülhetetlen alakja. Évente jelennek meg könyvei, egytől egyig bestsellerek - két könyvéből film is készült.

A Vádirat két főszereplője, a nyugdíjas éveit töltő latin-görög szakos középiskolai tanár és szelíd, gyermeki felesége vidéki házat vásárolnak, hogy elvonuljanak a világ zaja elől, kiélvezve végre egymás társaságát. Ám különös szomszédjuk felbukkanása megzavarja nyugalmukat. Vészjósló jelek, groteszk titkok szegélyezik azt a morális utat, amelyen végighaladva Emilé, a főszereplő kénytelen megismerni másik énjét is, és kiutat találni az életét felforgató szomszéd okozta emberi zűrzavarból.

A szerző immár negyedik, magyarul megjelenő regénye bizonyára növeli itthoni népszerűségét. E pszichokrimijének tömör nyelvezete, filozófiai, kultúrtörténeti, irodalmi utalásokkal átszőtt, baljós titkokat rejtő atmoszférája üdítő élmény a szellemi élményre és a szórakozásra vágyóknak egyaránt.

Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a könyv adatlapján? Klikk ide
hirdetés
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Akik olvassák ezt a könyvet
Összesen: olvasó
hirdetés
Új blogbejegyzések
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!