Eggers Dave
Eggers Dave

Vezetéknév: Eggers

Keresztnév: Dave

Születési hely Boston

Születési idő: 1970

Szerintünk
Szerintetek
0/10
Dave Eggers amerikai író, forgatókönyvíró, a San Franciscó-i McSweeney’s irodalmi folyóirat és könyvkiadói társulás szerkesztője, valamint a hat nagyvárosban működő 826 Valencia nonprofit oktatási központ alapítója.

Chicago előkelő kertvárosi részén nőtt fel négy testvérével, az apja ügyvéd, anyja tanárnő volt. Újságírói diplomát szeretett volna szerezni, ezért az Illinois-i egyetemre kezdett járni. A tanulmányait azonban félbe kellett szakítania, mert a szülei 1991-ben elhunytak, és neki kellett a 8 éves öccse nevelését vállalni. Kaliforniába, Berkeley-be költöztek, ahol szabadúszó grafikusként dolgozott egy helyi újságnál. Végül egy barátjával átvették a helyi ingyenes újságot, amit szatirikus magazinná fejlesztettek.
2004-ben Voice of Witness (A tanú hangja) címmel könyvsorozatot indított, amelynek célkitűzése, hogy túlélők szóbeli beszámolói alapján fényt derítsen a világban zajló emberjogi válságokra.
Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a szerző adatlapján? Klikk ide
Utolsó módosító: dokijano
Szólj hozzá te is! Kommentek (0)
Szerző könyvei
  • 1
Szólj hozzá!
hirdetés
Első mondatok a szerzőtől
Ahol a vadak várnak
Max átkergette felhőfehér kutyáját az emeleti folyosón, utána csörtetett a lépcső fadeszkáin, majd versenyt lihegve együtt landoltak a tágas, hűvös szobában.
Tovább
hirdetés
hirdetés
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél
hirdetés

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Tovább a falamra
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!