ESTERHÁZY PÉTER
ESTERHÁZY PÉTER

Vezetéknév: Esterházy

Keresztnév: Péter

Születési hely Budapest

Születési idő: 1950

Szerintünk
Szerintetek
0/10
A hetvenes-nyolcvanas években novelláival és regényeivel az ún. "új próza" egyik legfontosabb megteremtője lett, és mára egyike azoknak a kortárs magyar íróknak, akik külföldön is széleskörű elismertségnek örvendenek. Műveit több mint 20 nyelvre fordították le, s olyan rangos nemzetközi díjakkal tüntették ki, mint a közép-európai íróknak odaítélt Vilenica-díj, a Római Irodalmi Fesztivál Díja, az Ordre des Arts et des Lettres, a Björnson-díj, az európai irodalomnak járó Osztrák Állami Díj és a Herder-díj. Magyarországon sok száz kritika, tanulmány jelent meg a műveiről, s többek között a Soros Alapítvány Életműdíjával, Kossuth-díjjal és Magyar Irodalmi Díjjal jutalmazták. A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia, a Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung, az Académie Européenne des Sciences, des Arts et des Lettres és az Akademie der Künste tagja. Budapesten él feleségével és négy gyermekével.
Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a szerző adatlapján? Klikk ide
Szólj hozzá te is! Kommentek (3)
Szerző könyvei
Szólj hozzá!
hirdetés
Első mondatok a szerzőtől
Egyszerű történet vessző száz oldal
A múló évtizedek azt mutatják
Tizenhét hattyúk - (csokonai lili álnéven)
"Én, Csokonai Lili löttem e nyívvel tellyes világra az 1965. esztendőben 17. septembris virradólag Csepel szürke lapályában, az igaz római hitben és hitetlenségben megmaradván hóttig."
Harmonia caelestis
"Kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot"
Harmonia caelestis 11. vált. utánny.
"Kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ismeri az igazságot"
Esti
˝Egy fiatalember ment a sötét utcán, feltűrt gallérral.˝ Ez én vagyok, idézőjelek közt, én vagyok az én útirajzom, regényes életrajzom (melyben arról is számot adok, hogy a hős hányszor halt meg álmában), maradok töredék.
Tovább
hirdetés
hirdetés
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél
hirdetés

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Tovább a falamra
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!