Gilbert Elizabeth
Gilbert  Elizabeth

Vezetéknév: Gilbert

Keresztnév: Elizabeth

Születési hely Waterbury, Connecticut állam

Születési idő: 1969

Szerintünk
Szerintetek
0/10
Elizabeth M. Gilbert amerikai regény-, esszé-, elbeszélés, életrajzi és emlékirat író. Világhírét a 2006-ban írt Eat Pray Love (Ízek, imák, szerelmek) emlékirata hozta meg, amely 2010 júliusában már 180. hete szerepelt a The New York Times bestseller listáján. 2010-ben ugyanezen címmel filmet is készítettek a történetből.

Apja vegyészmérnök volt, anyja ápoló. Egyetlen nővérével, a történész és regényíró Catherine Gilbert Murdock-kal egy kicsi, családi karácsonyfa termesztő tanyán nőtt fel Litchfield, Connecticut-ban. A családnak a tanyán nem voltak szomszédjai, nem volt tévéjük, de még lemezjátszójuk sem. Ennek következtében valamennyien sokat olvastak, Elizabeth és nővére kis könyvek és színdarabok írásával szórakoztatták magukat.

Gilbert az alapdiplomáját (BA) a New York-i Egyetemen (New York University) szerezte meg politikatudományból 1991-ben. Tanulmányai mellett felszolgálóként, és egy magazin alkalmazottjaként is dolgozott, szakácsként pedig egy vendégfogadó farmon. Az itt szerzett élményei, tapasztalatai számos novella témáját adták, valamint ezen kívül röviden a The Last American Man (Viking, 2002) (Az utolsó amerikai férfi) című regényében is feltűnnek.
Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a szerző adatlapján? Klikk ide
Utolsó módosító: dokijano
Szólj hozzá te is! Kommentek (0)
Szerző könyvei
  • 1
Szólj hozzá!
hirdetés
Első mondatok a szerzőtől
Eat, Pray, Love
Bárcsak Giovanni megcsókolna!
Hűség
2006-ban, egy nyári nap késő délutánján Észak-Vietnamban egy falucskában voltam, a kormot okádó tűzhelyet ültem körül a helybeli asszonyokkal, akiknek nem beszéltem a nyelvét, ám ennek ellenére a házasságról akartam faggatni őket.
Tovább
hirdetés
hirdetés
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél
hirdetés

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Tovább a falamra
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!