Carrell Jennifer Lee
Carrell Jennifer Lee

Vezetéknév: Carrell

Keresztnév: Jennifer Lee

Születési hely Washington, D. C.

Születési idő: 1962

Szerintünk
Szerintetek
0/10
Jennifer Lee Carrell amerikai írónő. Arizóna államban nőtt fel, Tucsonban. Orvos apjától a vadregényes helyek szeretetét tanulta, különösen a Sonoran sivatag tágas tereit és a nyugati Sziklás-hegység sziklatornyait. Édesanyja pedig a könyvek és történetek szeretetére tanította.
Azóta foglalkoztatta az írás, mióta megtanult olvasni. Az első hosszabb történetét másodikos korában írta, a Narnia-sorozat hatására tele volt beszélő állatokkal.
Angol irodalmat hallgatott Oxfordban és Stanfordban, doktori fokozatát angol és amerikai irodalomból szerezte a Harvardon 1994-ben. 1994-1997 között óraadóként történelmet és irodalmat tanított a Harvardon, majd pedig 1997-98-ban szövegelemző írást.
Amikor a Smithsonian Magazine-tól megbízást kapott, hogy írjon Shakespeare népszerűségéről a vadnyugati cowboyok, bányászok és hegyi emberek körében, akkor felhagyott a tanítással, és szabadúszó újságíró lett.
1999-2001 között az Arizona Daily Star-nál dolgozott, mint zene-, opera- és tánckritikus. Shakespeare-darabokat rendezett a Harvard színtársulata számára, és dramaturgként dolgozott az Arizona Theatre Company-nél.

Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a szerző adatlapján? Klikk ide
Utolsó módosító: dokijano
Szólj hozzá te is! Kommentek (0)
Szerző könyvei
  • 1
Szólj hozzá!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél
hirdetés
Értékelj

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Élőfal
Tovább a falamra
Legújabb kritikák
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!