Josikava Eidzsi
Josikava Eidzsi

Vezetéknév: Josikava

Keresztnév: Eidzsi

Születési hely Kanagava, Japán

Születési idő: 1892

Halálozás éve: 1962

Szerintünk
Szerintetek
0/10
Josikava Hidecugu néven született Japán Kanagava nevű tartományában. 18 évesen költözött Tokióba és egy lakkozóműhelyben dolgozott. Ekkoriban kezdett érdeklődést mutatni a képregényes haiku iránt. Kidzsiró álnéven maga is publikált ilyeneket. 1914-ben megnyerte a Kodansa kiadóvállalat regényíró pályázatának fődíját "Enosima története" c. írásával. 1921-től a Maiju Simbun c. újság munkatársa, a rákövetkező évtől folyamatosan publikálja történeteit. 1935-ben kezdi publikálni legismertebb regényfolyamát, a Muszasit az Aszahi Simbun lapban. Ezzel alapozta meg hírnevét a történelmiregény-írók között. 1937-ben az Aszahi Simbun kínai tudósítója lett. Nagy hatást gyakorolt rá a kínai kultúra; ekkoriban írja Taiko című regényét.
A háború után néhány évre visszavonult, majd 1947-ben kezdett ismét publikálni (Heike új történetei, Magánfelvétel a Csendes-óceáni háborúról).

Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a szerző adatlapján? Klikk ide
Utolsó módosító: hitomi
Szólj hozzá te is! Kommentek (0)
Szerző könyvei
Szólj hozzá!
hirdetés
Első mondatok a szerzőtől
Taiko II.
A tisztek és az utóvéd tagjai csak a szerencsének köszönhették az életüket, hogy el tudtak menekülni Keja Sicsizaemon csapatai elől.
Tovább
hirdetés
hirdetés
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél
hirdetés

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Tovább a falamra
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!