Meyer Stephenie
Meyer Stephenie

Vezetéknév: Meyer

Keresztnév: Stephenie

Születési hely Hartford, Connecticut, USA

Születési idő: 1973

Szerintünk
Szerintetek
0/10
Stephenie Morgan Meyer amerikai írónő, 1973. december 24-én született Hartfordban, Connecticutban. Szülei Stephen és Candy Morgan.
Keresztnevét édesapja után kapta, persze lányosítva. Öt testvére van: Seth (aki az írónő honlapját szerkeszti), Emily, Jacob, Paul és Heidi. Gyermekkorukat Phoenixben, Arizonában töltötték. Itt ismerkedett meg férjével is (akinek beceneve "Pancho") és 1994-ben össze is házasodtak. Stephenie egy évvel később sikeresen befejezte a Brigham Young Egyetem, angol szakát.

Három fiú gyermekük született: Gabe, Seth és Eli. Meyer mormon vallású, tagja Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nevű közösségnek.

Első könyve, mely azonnali sikert hozott számára, az Alkonyat volt. Ennek ötlete álmában fogant meg, egész pontosan 2003. június 2-án. Álmában egy halandó lányt látott, aki egy vámpír fiúval beszélgetett egy mezőn. A vámpír szerelmes volt a lányba, de ugyanakkor mérhetetlenül kívánta annak vérét is. Miután felébredt, úszó edzésre vitte fiait, és amíg rájuk várakozott, addig aprólékosan megírta álmának történéseit, később ez lett az Alkonyat (egyik leghíresebb) 13. fejezete. Szinte minden napját a számítógép előtt töltötte és írt. Éjjeli szekrényére jegyzetfüzetet és ceruzát készített ki. Amikor éjjel vagy reggel felébredt és álmában olyan dolgot látott, ami a könyv hasznára válhat, akkor rögtön leírta. Azelőtt soha nem írt semmit, de onnantól, hogy papírra vetette a 13-as fejezetet, csupán három hónapjába telt, míg elkészült a teljes könyvvel, és neki kezdett az Epilógusok írásának is.

Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a szerző adatlapján? Klikk ide
Utolsó módosító: dokijano
Szólj hozzá te is! Kommentek (0)
Szerző könyvei
Szólj hozzá!
hirdetés
Első mondatok a szerzőtől
ECLIPSE
Minden próbálkozásunk, hogy ürügyet találjunk, hiábavaló volt.
Breaking Dawn - Hajnalhasadás
Több halálközeli élményben volt részem, mint amennyi kijár egy embernek; és ez nem olyasmi, amihez valaha is hozzá lehetne szokni. Mégis úgy tűnt, újra elkerülhetetlenül szembe kell néznem a halállal. Mintha tényleg ez volna a sorsom. Elmenekültem előle újra és újra, de mindig visszajött értem. A mostani helyzet azonban nagyon más volt, mint az eddigiek.
New Moon -Újhold
„Olyan volt, mint mikor egy szörnyűséges rémálom tart fogva.\\\\\\\"
Twilight - alkonyat
I'd never given much thought to how I would die - though I'd had reason enough in the last few months - but even if I had, I would not have imagined it like this.
New Moon
I felt like I was trapped in one of those terrifying nightmares, the ones where you have to run, run till your lungs burst, but you can't make your body move fast enough.
Tovább
hirdetés
hirdetés
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél
hirdetés

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Tovább a falamra
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!