ERIKSON STEVEN
ERIKSON STEVEN

Vezetéknév: ERIKSON

Keresztnév: STEVEN

Születési hely TORONTO

Születési idő: 1959

Szerintünk
Szerintetek
0/10
Torontóban született, Winnipegben nőtt fel. Egy időben Angliában élt feleségével és fiával, de azóta már visszatért Kanadába. Antropológus és régész végzettségű, és az Iowa Writers’ Workshop végzős hallgatója.

Az első fantasy regénye a Gardens of the Moon (1999) (magyarul A Hold udvara címmel jelent meg) képezi A Malazai Bukottak könyvének regéje c. sorozat első részét. A sorozat előreláthatólag tíz részes lesz, eddig (2010) tíz részt adtak ki angolul, melyből öt jelent meg magyarul. Stílusához hozzátartoznak a bonyolult cselekményszálak, és a sok, különböző nézőpontú szereplő. A Malaza világot Steven Erikson és Ian Cameron Esslemont dolgozta ki, eredetileg egy szerepjáték helyszíneként szolgált.

Az eddigi könyvek a sorozatban irodalmi nyelvezettel, magas színvonalon íródtak, megállják helyüket mint külön regények, de ugyanakkor bonyolult szálak fűzik őket a többi részhez is. Erikson világosan leszögezte, hogy nem szeretné a hagyományos fantasy konvenciókat követni, és A Malazai Bukottak könyvének regéje sorozatnak egy 'in medias res' kezdetet adott, nem pedig egy hagyományos nyitással vezette fel. Kritikákat kapott már a sorozattal kapcsolatban, hogy nem közöl elegendő háttérinformációt a folyamatban lévő eseményekről, de az újonnan kiadott könyvek folyamatosan csökkentik ennek mértékét.
Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a szerző adatlapján? Klikk ide
Utolsó módosító: meletor
Szólj hozzá te is! Kommentek (0)
Szerző könyvei
  • 1
Szólj hozzá!
hirdetés
Első mondatok a szerzőtől
TREMORLOR KAPUJA
Csoszogva érkezett a Lelkek Útja felől az Ítélet Körtérre, legyek lepték el mindenütt.
A HOLD UDVARA
A Mohos szélkakasának horpadt, fekete felületére valóságos térképet festett a vörösrozsda.
Tovább
hirdetés
hirdetés
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél
hirdetés

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Tovább a falamra
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!