Vass Virág
Vass Virág

Vezetéknév: Vass

Keresztnév: Virág

Szerintünk
Szerintetek
0/10
Idézet a Bookline oldaláról:
Vass Virág újságíró. Tizenhét éves kora óta publikál, akkor indította a Képes Újságban Kisgeneráció címmel rovatát. A rendszerváltás idején érettségizett, külföldi tudósítók mellett tolmácsolt. Angolul, németül, oroszul és franciául beszél. A magyar változásokat a nemzetközi sajtó szemével bemutató riportjával - már a Külkereskedelmi Főiskola hallgatójaként - nyerte meg 1991-ben azt a jeligés pályázatot, amely egyszerre hozta számára a Magyar Nemzet, a Magyar Narancs és a Nők Lapja állásajánlatát.
Ez utóbbinál előbb rovatvezetőként, majd főmunkatársként dolgozott. Huszonöt évesen már az akkor legnagyobb példányszámban fogyó hetilap főszerkesztő-helyettese volt, egyben a Szonda Ipsos adatai szerint a legolvasottabb szerzője is.
2000-ben elnyerte a Magyar Újságíró Szövetség legjobb 35 évnél fiatalabb újságíróknak járó Flekk díját.
2001-ben alapító-főszerkesztőként indította útjára a negyven országban megjelenő Elle magazin magyar kiadását, amelynek munkájában ma már kreatív tanácsadóként vesz részt, hogy visszatérhessen régi szenvedélyéhez az íráshoz. A Vulévu első regénye.

˝Habár én voltam az utolsó az osztályban, aki megtanult olvasni, ma már őszintén hiszek a szavak teremtő hatalmában. Hiszen néhány mondattal az egész sorsomat átvarázsoltam.
Újságíróként bejártam a világot, beszélgettem világsztárokkal és hajléktalanokkal, politikusokkal és megrendítő sorsú nyugdíjasokkal, tudósítottam Brüsszelből, a magyar Parlamentből és a párizsi divatbemutatókról, írhattam csillogó magazinoknak és az ingyenes Metropolnak. A legnagyobb varázslat azonban számomra mégis két ember párbeszédében rejlik, úgyis a nő-férfi viszony minden igazán izgalmas történet kiindulópontja. Vajon egyszer szót értenek? Vagy csak elbeszélnek egymás mellett és közben szenvedélyesen szenvednek, szeretnek és szórakoznak...˝


Elírást vagy hibát találtál? Módosítanál a szerző adatlapján? Klikk ide
Utolsó módosító: dokijano
Szólj hozzá te is! Kommentek (0)
Szerző könyvei
  • 1
Szólj hozzá!
hirdetés
Első mondatok a szerzőtől
Vulévu
- A Jóisten csak néhány percre néz majd be hozzád - ígérték neki egyszer régen a Palatinus strandon, amikor hisztigörcsbe merevedett egy vattacukorárus láttán.
Vulévu
– A Jóisten csak néhány percre néz majd be hozzád – ígérték neki egyszer régen a Palatínus strandon, amikor hisztigörcsbe merevedett egy vattacukorárus láttán.
Sokszor csókol, India!
Nonita kitárta az ablakokat, egy gombnyomással felhúzta a moszkitóhálót, aztán lábujjhegyre állt, hogy kilökje a nyikorgó spalettákat, és szigorú arccal felnézett.
Tovább
hirdetés
hirdetés
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Hírlevél
hirdetés

Másik könyvet kérek!
hirdetés
Tovább a falamra
hirdetés
A kritikaíráshoz/polcra helyezéshez be kell lépned. Lépj be vagy regisztrálj!